Kaj je glukomanan in ali pomaga pri hujšanju?

Glukomanan je poznan tudi pod imenom konjak. Gre za rastlino, ki uspeva na področju Azije. Ima škrobno korenino, ki se uporablja za izdelovanje izjemno bogatega vira topnih prehranskih vlaknin. Čeprav veliko ljudi tovrstnega gomolja sploh ne pozna oziroma zanj še ni slišala, zaradi pozitivnih izkušenj ter raziskav o njegovih vplivih na zdravje njegova priljubljenost vse bolj narašča.

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj ključnih prednosti glukomanana, predvsem njegov vpliv na hujšanje.

Največje prednosti glukomanana

Ena od največjih prednosti uporabe glukomanana je izguba telesne teže. Študije so pokazale, da njegov vnos pred obrokom z visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov učinkovito znižuje vsebnost ogljikovih hidratov – znižuje raven hormona lakote grelina.

Prav tako glukomanan uspešno znižuje raven ter nihanje krvnega sladkorja in izboljšuje občutljivost na inzulin ter znižuje raven holesterola v krvi. Deluje kot probiotik, odpravlja zaprtost in izboljšuje črevesno peristaltiko.

Za hujšanje in regulacijo črevesne peristaltike

Konjak vsebuje le malo kalorij ter izjemno visok delež topne vlaknine. Torej je to lahko odlično sredstvo za doseganje vitkosti telesa. Ob tem pa je potrebno poudariti, da se mora glukomanan obvezno združevati z zdravo prehrano in rednim gibanjem. Zaradi svoje kemijske sestave konjak deluje tudi kot probiotik, torej učinkovito spodbuja rast zdrave črevesne mikroflore. V telesu se ne razgradi, zato po zaužitju neprebavljen potuje do debelega črevesa.

V vlogi probiotika ima izjemno ugodne učinke na:

  • izboljšano prebavo,
  • zdravje srčno-žilnega in imunskega sistema,
  • zdravo raven holesterola,
  • učinkovito zmanjšanje vnetnih ter avtoimunskih reakcij,
  • preprečevanje tveganja za pridobitev telesne teže,
  • zmanjšan stresni odziv.

V obliki kapsul ali prahu

Glukomanan je na voljo v obliki kapsul ali prahu. Slednjega lahko vmešate v smooti, kašo ali polnovredne testenine. Ob rednem in doslednem jemanju ne smete pozabiti, da za izgubljanje telesne teže nikjer na svetu ne obstaja magično sredstvo, prehranski dodatki vam lahko samo ponudijo dodatno pomoč. Zelo pomembno je, da poskrbite za zdrave navade na vseh področjih svojega življenja.

Glukomanan v obliki kapsul si lahko kupite tudi v naši spletni trgovini (izdelek na desni strani).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Vaša košarica je prazna
Začnimo nakupovati!
Začnite nakupovati
0