Betain HCl z vsebino pepsina prispeva k presnovi homocisteina. V kombinaciji s HCI (klorovodikovo kislino) in pepsinom pomaga zagotoviti normalno prebavo. V želodcu pomaga ustvariti ustrezne pogoje za razgradnjo hranil, pomaga pri delovanju encimov, absorpciji nekaterih makrohranil (kalcij, magnezij, cink, baker, železo, selen) ter ščiti pred patogenimi mikroorganizmi. Pomanjkanje HCI v želodcu se lahko kaže z zgago, ki je posledica nezadostnega izpraznjevanja želodca.
Pepsin v želodcu potrebujemo za razgradnjo beljakovin. Skupaj s HCI-jem učinkovito poskrbijo za razgradnjo hrane in njeno nadaljnjo presnovo.
Koristni učinek se doseže z vnosom 1,5 g betaina (3 kapsule) dnevno. Dnevni vnos višji od 4 g lahko poveča raven holesterola v krvi.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.