Saccharomyces boulardii je nepatogena kvasovka, ki je odporna na želodčno kislino in antibiotike, zato jo lahko uživamo tudi sočasno z njimi. V črevesju se hitro razmnožuje, sploh, če je mikrobiota porušena.
Zakaj je izdelek s kvasovko S. Boulardi NOW tako poseben?
- Vsebuje liofiliziran, specifičen sev kvasovke Saccharomyces cerevisiae var. boulardii I-3799, ki so mu dodali dva prebiotika: inulin in guar gumi.
- Prebiotiki so snovi, ki v črevesju ustvarjajo primerno okolje za rast in razvoj koristnih črevesnih mikroorganizmov. Liofilizacija je postopek sušenja z zamrzovanjem. S tem se ohrani viabilnost kvasovke, specifičnost sevov pa je proizvajalec dokazal z DNK fingerprint karakterizacijo. To je analizni postopek, ki natančno določi vrsto kvasovke (njen genski posnetek) in hkrati dokazuje, da v izdelku ni prisotnih drugih mikroorganizmov.
- NOW Foods s svojim nadzorom kakovosti zagotavlja tudi ustreznost deklarirane vsebnosti kvasovk do izteka roka uporabnosti.
Vegetarijanska / veganska formula.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.